8 Aralık 2009 Salı

Vulcano Lodge ya da yoksa cennette miyim?


Dünyanın bir ucunda, dağın yamacında etrafında birkaç barakamsı yapıdan başka bir şey olmayan bir yerdeyiz. Kendimize ait bir banyomuz var-3 hafta sonra ilk kez- atıyoruz kendimizi sonsuz sıcak suyun içinde haşlanmaya, ohh su gibisi yok gerçekten.

Burada her yer yeşil, yeşilin her tonu, dev kaktüsler, muz ağaçları, süs narenciye ağaçları, birbirini takip eden ne olduklarını anlamadığımız kuş sesleri ve otelin kurt köpeği pampa. Norveçli bir çift 15 yıl önce gelip, o zaman nasıl olduğunu tahmin etmekte zorlandığımız yere yavaş yavaş bir cennet inşa etmişler. Vulcano Lodge’un kapısından girdikten sonra görüntüye uymayan her şey dışarıda kalıyor. Artık cangılın tam göbeğindeyiz, oraya buraya, ufak evcikler serpiştirilmiş. Her evin terası, terasta hamağı, sallanan sandalyesi, küçük koltukları ve masası var. Kocaman odalar, sade ama Guetemalalı renkli bir dekorasyon. Banyo duvarına boydan boya Atitlan gölü resmedilmiş. Gözü yoran hiçbir şey yok, sade ve bir o kadar güzel. Otelin sevimli sahibesi bir şişe su ile bize odamızı gösteriyor. İçme suyumuz var, sıcak duş var daha ne olsun. Eyooo hadi buraya yerleşelim.

Otelde görünen kimse yok bir tek biz varız gibi, en internet çeken yere yayılıp leziz ötesi kahvelerimizle günün tadını çıkarmaya başlıyoruz, sonra otelin ikramı limonatalar geliyor.

Vulcano Lodge’da her şey ev yapımı, bütün sebze ve diğer her şey bu cangılda organik olarak üretiliyor, dolayısı ile yediğimiz ve yiyeceğimiz her şey daha bir leziz olacak.

Akşam yemeğinde total sayı 5, 2 si biz, diğer 3 ü ise buranın daimi ziyaretçileri ABD’li bir grup. Hemen kaynaşarak durmayan bir kahkaha furyası eşliğinde uzun zamandır yediğimiz en lezzetli yemeği yiyoruz, mmm, her şey leziz, öyle leziz ki, şimdiden yarınki akşam yemeğini bekliyorum. ABD’liler Utah’tan ve hemen gölün kıyısında kendilerine ev-restoran kılıklı bir şeyler yapıyorlar, gidip yerinde inceleyeceğiz..

Burası o kadar güzel ki, acaba tatilin geri kalanını da burada mı geçirsek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder