14 Şubat 2010 Pazar

Kaptan pilotunuz Nazca'dan bildiriyor.

11 Şubat 2010

Çölün ortasında, 500 kmlik bir alanda bir takım izler yer alıyor. 800 kadar çizgi, 300 figür, 70 kadar hayvan ve bitkiye ait bu izleri kimin ve neden yaptığı ise halen gizemini koruyan bir sır. En azından dünyanın bir kısmı için. Yoksa kendini bu çizgilerin sırrına vakf etmiş Alman matematikçi Marie Reiche göre çizgiler MÖ 900 ve MS 600 yılları arasında Nazca ve Paracas kültürleri tarafından astronomik bir takvim oluşturmak amacıyla yapılmışlar.

Erich von Daniken ise izlerin tamamıyla Uzaylılara ait olduğunu söylüyor bknz. Tanrıların Arabaları (ben kitabı okumuş değilim, Nazca’da uçağa binmezden hemen önce seyrettirdikleri belgeselde yer alan bir bilgi aktarımı gerçekleştiriyorum)

Biz tamamen bilimsel bir amaçla Nazca’ya kadar gelerek bu izlerin peşine düştük. Tabi bu o kadar kolay olmuyor, öncelikle pır pır tabir ettiğimiz uçaklardan birisi ile izlerin bulunduğu alanda 35 dakikalık bir tur atmak gerekiyor. Her izi yakından görebilmek için aşağı yukarı ve sağa sola fır dönen 6 kişilik bir uçakta 35 dakikalık yolculuk takdir edersiniz ki kolay değil, amaç hem çizgi görmek hem de kusmamak.

İzler kumun üzerinde ince bir şeritle çizilmiş gibiler ancak her biri devasa büyüklükte olduklarından algılamak güç değil. Uçağın devinimlerine karşı ise önerim pilot yanı, co pilot mevkiini kapmak böylece mide bulantılarından minimumda etkileniliyor.

Sonuç olarak, insan denilen canlının bu kadar acayip figürü bu kadar da geniş alanda sırf bir takvim için yaptığına inanmak pek güç, hem hadi öyle o astronotun ne işi var orda. Bence de zuzaylılar. (Gerçi buranın yerli halkı kendilerine sorduğunuz her sorudan sonra-ingilizce bilenler dahil olmak üzere- gayet uzaylıymışcasına anlamaz gözlerle baktıkları için onların ataları neden yapmış olmasın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder