20 Kasım 2009 Cuma

Kocaman bir HELLO JFK


Uçan çelik kuştan indikten sonra, sorgusuz sualsiz girdik pasaport check in yapılan yılanımsı kuyruğa.

Kuyruk gayet kozmopolit, her dilden lisanı barındıran bir yapıyla kıvrılıyordu giriş yapacağımız kapılara. Bir iki parmak izi, birkaç soru ve güvenlik fotosundan sonra cart diye girdik resmi olarak ABD ye. Ek bilgi; bu JFK hiçte düşlerimdeki havaalanı degilmiş… Amerikalı amcaların bize kaktırdığı o film ve resimlerdeki devasılık modernliği algılamadı 12 saat uçmuş gözlerim.

Ve fakat havaalanının dışına çıkınca beni yalancı çıkarırcasına başlıyor devasalık. Bir koca taksiye biniyoruz, taksi bizdeki sarı dolmuş kadar. Taksi süren amca elimizdeki adresi okuyor hatmediyor ve törti siks okey? (36 Dolar) bittabi amca hadi götür bizi artık çook yorgunuz. Taksi kocaman otobandan akıyor etraftaki kocaman otomobiller ile birlikte.

Yarım saat kadar sonra, hiç anlamadığım caddeler arasından bir sokağa giriyoruz. Evlerin hepsinin üç katlı olduğu bu sokakta duruyor amca, sanırım bu sokağı çok sevdi ondan bekliyoruz hissinden sonra; geldik diyor amca. Çok seviniyoruz ve amcayı 36 dolar ile ödüllendiriyoruz.

Bir on dakika ev sahibimiz olacak Lynn’i bekledikten sonra, el sallayarak geliyor Lynn gayet Amerikalı olarak. Çok sıcak karşılıyor bizi, sarılıyor. Çantalarımızı yüklenip dairesine giriyoruz. Amerikan İngilizcesi ufak sohbete başlıyoruz ve fakat o kadar yorgunuz ki Lynn anlayıp gayet düzgün İngilizcesi ile uğurluyor bizi odamıza. Salondaki müstakbel kalacağımız koltuk kırık olduğu için bir Türk nezaketi ile kendi odasını veriyor bize Lynn. Biz de Amerikanca çook teşekkür edip ilk gece uykumuza başlıyoruz bu kocaman şehirde gözlerimizi kocaman kapatarak…

5 yorum:

  1. Canlarım benim hadi hayırlısı başladı macera :) flickr'a resimleri yuklemenizi sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. o da olacak insallah su NY kaosundan bir siyrilalim.

    YanıtlaSil
  3. hala uyuyo musunuz? cortlek mi oldunuz,noldunuz?

    YanıtlaSil
  4. Edacım gitmeden görüşemedik yüzyüze ,hep bu berenin yüzünden.Gelince cıkarıcaz acısını söz.
    Tansuyuda senide öpüyoruz.Artık hergun sizi takip edicez ,Efeyi takip etmeyi bırakıyoruz artık,duydugumuza göre kendisi o hamak senin bu tapınak gölgesi benim tembellik yaparken,blogunu başkasına yazdırıyormuş.Neyse hergununuz bol eglenceli,dolu dolu geçsin.Uyumayın uleeeeeen!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba herkese,

    kusura bakmayın yorumlar biraz gecikmeli oluyor.
    Bernacan, cörtlek geçti hatta meksikadayız bile amma fekat gezmekten becerip yazamıyorduk, bu bir kaç günde her şey yoluna girecek. Geçen gün fotoların arasından alinin resimler çıktı, yi kendisini benim için.

    Barışcıım,
    Artık Beren'e alışmamız gerekecek, naapalim egemelik bundan sonra onun. Bence de Efe'yi okumayın zaten paso otobüs-kamyon macerası yazıyor. Gerçi özledim adamı, belli olmaz belki karşılaşırız bir yerlerde. Beyooo'ya çok selamlar. Beren hanımı da öpüyoruz.

    YanıtlaSil