28 Kasım 2009 Cumartesi

Taxco ve tavşanları


Taxco Mexico City’e 2 saat uzaklıkta minik bir şehrimsi. Genelde günübirlik turlarla gelinen Taxco’ya biz kamp kurmuş durumdayız.
Teşekkürler Mehmet Abi, bize hakikaten süper baktın. Tavşanlarına da ayrıca hasta olduk.

Her İspanyolca konuşulan yerde olduğu üzere burada da bir Zocalo ve kilise mevcut. Turistleri çeken kısım bu kiliseymiş, Meksika’nın en eski kiliselerinden kabul ediliyor, biz geldiğimizde her ne kadar restorasyon devam ediyor olsa da hakikaten güzel bir kilise, kiliseyi çevreleyen meydanda bir sürü dükkan ve ortada bir oturma kısmı var. Bu kısım tamamen çocukların hakimiyetinde, veletler 24 saat koşturacak enerjiyle çılgınca coşuyorlar. Bir de şehrin tepesinde, yürüyerek daha doğrusu tırmanılarak 25 dk mesafede kollarını açmış bir jesus – buradakiler hristo diyor- var. Brezilyadakinin küçük bir kopyası denilebilir. O kadar gün burada kalınca ona da tırmandık tabi.

Taxco’nun en komik kısmı Volkswagen taksiler, daracık, çift yön ve ağırlıklı olarak yokuştan oluşan bu şehirde onlarca tosbi vosvos cirit atıyor. İstanbul trafiği zor diyenleri Taxco’ya bekleriz.

Velhasıl bir süredir burada kurduğumuz kamp yarın sona eriyor ve sabahtan Cornavaca üzerinden Oxaca’ya doğru yola devam ediyoruz.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Kızlar siz Efeden hızlı cıktınız yada Efe gibi bizi sallamayıp gordugunuz heryeri yazıyorsunuz.Güseeel ,böylece her dakka sizle berabermişiz gibi oluyor.Küçük berenin ve beyhanın size selamları var.Beyhana dun gece blogunuzu meksikaya kadar olan kısmını okudum,fotolarıda gösterdim,berenden biraz kafayı kaldırsın ,kendı kendıne bakacak oda size.siz eglenmeye ve yazmaya devam edin.Neyse öptük ikinizide :)

    YanıtlaSil
  3. Bariscigim,

    yeni yazilar yakinda geliyor. Kucuk ve buyuk hanimi cok opuyoruz. Beren buyuyunce sizi de buralara bekliyoruz.
    zooda team

    YanıtlaSil