3 Ocak 2010 Pazar

Deniz, kum, güneş ve bol dalga, işte Karayipler!


Meksika’nın Karayip sahillerinde niyetiniz deniz ve güneşse birkaç belirgin rota var. Cancun, Playa de Carmen ve Tulum. Cancun, sahil boyu sıralanan birbirinden lüks binlerce oteli, satıcıları ve Amerikalı bol çocuklu turistleri ile baştan ilgi alanımızın dışında kaldı. Diğer alternatif Playa de Carmen’de de durum Cancun’dan çok farklı değil ancak buranın asıl olayı Meksika’nın parti mekanı oluşuymuş, pek parti insanları olmadığımızdan burayı de elemekte zorlanmadık. Tulum ise uzuuun bir sahil boyunca sıralanmış Karayiplere arkadaş bungalovları, ufak sahil restoranları ve dinmeyen dalgalı denizi ile daha çok backpackerlar ve huzur arayanların mekanı.

Elimizde fazladan bir 5 gün olunca ve Tulum’da bütün davetkarlığı ile bizi çağırınca, biz de buraya gelmeye karar verdik. Karar vermek kolay olsa da iş kalacak makul bir yer aramaya başlayınca, eli kulağındaki yılbaşı münasebetiyle olanaksızlaşmaya başladı. Tam o esnada ise orta boy Özel ailesi bize nefis bir yılbaşı sürprizi yaparak bizleri Coco Tulum’da Karayiplerle bütünleştirdiler. Kendilerine bu nazik davranışlarından ötürü tekrardan çok teşekkür ediyoruz.

Esasen buraya dair yazılacak çok fazla bir şey yok.

Kuş sesleri ile uyanıp, dalga sesleri ile uyuyoruz. Sabahları daha yüzümüzü yıkamadan biraz dalgalarla oynadıktan sonra, kumsalda bir iki saat hamak keyfi, ardından bir margarita ya da cocolocco, kumsalda aşağı yukarı yürüyüş, akşamına leziz bir yemek ve dolunayın altında uzun bir yürüyüş ya da tekrar hamak keyfi.

Günler böyle geçiyor işte, bugün bütün bunların üzerine deniz kaplumbağamı da görmüşüm. Daha ne olsun.

Bogota’da görüşmek üzere, sizleri Küba ve Tulum Gurme ile baş başa bırakıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder