18 Ocak 2010 Pazartesi

Otovala'da.


Hatırlar mısınız, Guatemala’da büyük beklentilerle Chicicastanengo pazarına gitmiş ancak o kadar mesut olmaksızın geri dönüp, Ekvator’daki benzer bir pazaraı beklemeye başlamıştık. Ekvatora ayak bastıktan 24 saat sonra beklentilerimizi makul sınırlarda tutarak pazara doğru giden bir otobüse yerleştik. Quito’ya 1,5 saat uzaklıkta yer alan Otovala’da her cumartesi günü kurulan pazar Güney Amerika’nın en zengin yerli pazarlarından kabul ediliyor ve bence kesinlikle hak ediyor. Kendisi büyük, insan ne tarafa bakacağını şaşırıp her şeyi ama her şeyi almak istiyor. Ekvator’un ne yazık ki resmi para birimi dolar olmasından ötürü de ayrı bir yanılsama durumu oluşmakta. Farklı ülkelerde benzer pazarlarda 80-100-120 olarak fiyatlandırılan pek çok şey burada 3-7-10 kıvamında, meblağlar diğer ülke paralarına vurduğunuzda her ne kadar aynı olsa da insan hep az bir şey ödediği yanılgısına kapılıyor. Biz tabii ki düşmedik canım öyle bir yanılgıya, bütçe kutsaldır, teessüf ederim.

Alpaka ve lama yününden yapılan bilumum kıvır zıvır, geleneksel yerli şapkaları, hamaklar, kolyeler ve onlarca müzik aleti arasında sağa sola bakmaktan şaşı olarak geçen bir 3 saatin ardından, bütçesel olarak bir parça hafiflemiş ancak keyiften dört köşe olarak Quito’ya geri döndük.

Şimdi ilk hedefimiz Mitad del Mundo yani dünyanın ortası.

7 yorum:

  1. horoz dovusune gitmediniz mi yoksa? pazar disindaki meshur otovalo aktivitesi. vahset mi vahset, ama ben gittigime pisman olmamistim.

    YanıtlaSil
  2. tamamen alışveriş odaklı bir ziyaret oldu bizimkisi ayrıca yurtta barışi, otovalada barış :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir blog oluyor. Helecanla okuyorum:)

    Birkaç sualim olacak, yanınızda gps cihazı varmı? Var ise gittiğiniz yerleri track ediyormusunuz? Ediyor iseniz dönüşünüzde harita üstüne yapıştırarak bizlerle paylaşacakmısınız:)
    Ben haritadan nerelerde olduğunuzu takip etmeye çalışıyorum yer ismi veya koordinat vermeye devam lütfen:D

    Görüşmek üzere.

    Emre

    YanıtlaSil
  4. sizin oralar çok güzel besbelli de biz buradaki dünyadan pek memnun değiliz:( hâlâ dünyanın ortasındaysanız, benim için de ediverin tam göbeene:-P

    çok çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Nerdesiniz? Kaç gün oldu, Eda beni oraya getirtme...

    YanıtlaSil
  6. Ben de merak ettim..Hiç bu kadar uzun ara vermezdiniz. Herşey yolunda mı? Çok mu eğleniyorsunuz da yazmaya vakit bulamıyorsunuz? :)

    YanıtlaSil
  7. Sirayla yanit veriyorum

    Emre merhaba,

    GPSmiz yok zaten olsa da canta da yer yok :)) Ancak gittigimiz yerleri kafamiza, blogumuza ve minik defterimize not ediyoruz. Gelince Tanzu harita uzerinde alevli bir seyler yapacak hepinizle paylasacagiz.

    Joacigim,

    gercekten de bizim buralar pek guzel´sizin dunya icin yapabilecegimiz herhangi bir sey var mi aceba, malumunuz kurkcu dukkanina donecegiz eninde sonunda

    Eceeee,

    aslinda sirf sen kalkip buralara gel diye yazmiyoruz. ozlem his sevgi

    Yaplakciim

    hakikaten cok egleniyoruz daha ziyade gecen surec bir kisim sok olmak ve sasirmakla gecti. amazonlar cok inanilmazdi cook.

    herkese cok sevgiler

    YanıtlaSil